Șosete fără Pereche. Fericire „made” în România.

Fericire „made” în România.

„-Nu te supăra, de unde ți-ai luat șosetele?” 

Îmi aplec privirea spre picioare și îmi dau seama că, în grabă, îmi pusesem o șosetă roșie și una portocalie. Aveam în sertar câteva perechi de șosete colorate, cumpărate dintr-un outlet din Anglia. 

„-Uhm, așa le port eu, desperecheate.” 

„-Ce idee tare. Să ai o zi frumoasă!”. 

Abia apoi am remarcat privirile curioase ale celor din metrou care nu îndrăzniseră, așa cum făcuse tânărul corporatist, să mă întrebe de șosetele mele. Era o dimineață ploioasă de toamnă, iar eu îmi continuam drumul spre Pipera, zâmbind. Se aprinsese un beculeț și nu-mi puteam scoate din minte reacția tipului din metrou.

„-Și până la urmă, de ce n-ai purta șosete desperecheate zilnic?”, îmi șoptea o voce interioară. 

În acea seară, acasă, după o discuție cu logodnica mea, a luat naștere Șosete Fără Pereche. Scânteia din acea zi s-a transformat rapid în fapte. Câteva săptămâni mai târziu îmi dădeam demisia din jobul meu în corporație și porneam într-o aventură a culorilor. 

Eu sunt Radu și alături de partenera mea, Andra, am creat Șosete Fără Pereche, punând la un loc experiența mea de peste 15 ani în antreprenoriat, talentul ei de graphic designer și o familie care ne-a sprijinit necondiționat. 

Obiectivul nostru era clar: șosete produse în România, din bumbac de calitate. Ne-am lovit de piedici, atât din cauza pandemiei care ne-a restricționat libertatea de mișcare, cât și din cauza atitudinii potențialilor parteneri cu care intram în legătură.

„-Șosete desperecheate?  -Cu culorile astea?  -La prețul ăsta?  -Produse în România?  -NU SE POATE!”, cam așa decurgeau majoritatea discuțiilor pe care le aveam.

Nu ne-am dat bătuți, am continuat să căutăm colaboratori, am mulțumit politicos celor care încercau să ne întoarcă din drum și am perseverat. Norocul ne-a pus față în față cu o fabrică de șosete din București care, după 24 de ani de activitate, lua în calcul opțiunea de a sista producția. Deși ei se ocupaseră doar cu producerea de șosete în culori clasice, au fost foarte deschiși la o colaborare, intrigați și entuziasmați în egală măsură de ideea noastră. După o discuție de nici două ore, băteam palma și porneam împreună pe drumul culorilor. Trei săptămâni mai târziu aduceam în fabrică, emoționați, paleții cu primele cutii de bumbac colorat și observam tot procesul tehnologic al fabricării unei șosete.

Fericire „made” în România

Aveam în sfârșit șosetele pe care ni le doream, respectând specificațiile stabilite: 92% bumbac – cel mai mare procent de bumbac de pe piața românească și culori vibrante. Simțeam, însă, că lipsește ceva. În tot acest proces, Șosetele Fără Pereche deveniseră ca o a doua familie pentru noi. Și, ca membrii oricărei familii, aveau nevoie de câte un nume.

Așa s-a născut familia Șosetache, autentic românească. Pater și mater familias, Grigore „Albăstrel” și Zenovia „Roșioara” Șosetache, copiii lor, Zoe „Violeta” și Benone „Bleu” și nepoții Despina „Rozalia”, Pompiliu „Gălbenel”, Veta „Portocala” și Lucrețiu „Verzui” Șosetache. Fiecare cu propria poveste de viață, cu joburi, aventuri și întâmplări amuzante.

Recent am demarat o campanie de crowdfunding, împreună cu platforma Consolid8. Obiectivul acestei campanii este să strângem suma de 15.000 lei, care ne va permite:

  • achiziția unei mașini de brodat/imprimat pentru a introduce și colecția de șosete cu emoji. Vom putea, astfel, să atașăm câte o față fiecărui membru al familiei Șosetache, precum și să creăm o colecție de șosete brodate cu mesaje personalizate pentru fiecare client.
  • investiția într-o strategie de marketing realizată de specialiști, care să contribuie la dezvoltarea afacerii.
  • introducerea unui nou membru în familia Șosetache: o nouă nuanță, un nou nume și a nouă poveste de viață.

Ne dorim să ne extindem comunitatea cu oameni minunați care iubesc unicitatea și își doresc să contribuie la creșterea unei afaceri locale al cărei scop este să creeze produse excepționale și să genereze valoare în comunitate. Haide alături de noi!

Lasă un răspuns